Hulpverleners en landbouwers samen aan tafel

Het project “Zot van (‘t) Boeren” wil de bestaande hulpverlening en de land- en tuinbouw dichter bij elkaar brengen. Het water is echter nog steeds veel te diep. Het zijn twee aparte werelden die zelden in gesprek komen.

In ’t Landhuys in Westrozebeke kwamen ze samen op 19 september 2017. De Provinciale landbouwkamer nodigde 12 land- en tuinbouwers uit. De netwerken geestelijke gezondheidszorg Pritt en Accolade nodigden 12 hulpverleners uit. Samen aan tafel voor een speeddate.

Hulpverleners willen weten wat het specifieke is aan de land- en tuinbouw, welke noden er zijn op vlak van welzijn en hoe zij als hulpverlener nog beter hulp kunnen bieden aan de land- en tuinbouwers.
Land- en tuinbouwers geven toelichting bij de dagdagelijkse werking van een bedrijf, bij de dagelijkse noden op het vlak van welzijn en formuleren hun verwachtingen ten aanzien van de hulpverlening.

Een bijzonder boeiend gesprek met als belangrijkste conclusie dat herhaling nodig is.
Enkel met gesprek en met open geest kan de gangbare hulpverlening inzichten krijgen om zich te organiseren dichter bij de kwetsbaren in de landbouwsector te gaan staan. Enkel zonder vooroordeel zal de landbouwsector beseffen dat hulp zoeken geen schande is. De kloof is nu iets minder diep.

Meer info bij Geert Storme, coördinator “Zot van (‘t) Boeren” – 0499 91 43 53