Workshop – Hoe zorg je dat je manier van communiceren resultaat oplevert?

30-03-2018 16:00 - 18:00
Sociaal Huis Tielt
Address: Deken Darraslaan 60, 8700 Tielt

De voorbije jaren is de landbouwgemeenschap in onze regio herhaaldelijk geconfronteerd geweest met persoonlijke drama’s en verlies ten gevolge van zelfdoding. Tegelijk moge het ook duidelijk zijn dat jullie job serieuze uitdagingen met zich meebrengt. Tijd dus om de woorden “geestelijke gezondheid” uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken, ook en zeker binnen landbouwkringen.

In een poging te werken aan de weerbaarheid van onze landbouwhelden, komen we met workshops die specifiek toegespitst zijn op de veerkracht van landbouwersvrouwen.

Deze vormingen staan los van elkaar en ge├»nteresseerden kunnen perfect intekenen op alle of een deel van de vormingen. Uiteraard zal het effect maximaal zijn wanneer je alle thema’s volgt.

Met deze reeks willen we u weerbaarder maken tegen bv. slapeloze nachten, stressklachten en depressieve gevoelens. Je krijgt concrete tips en oefeningen mee naar huis zodat je vanaf nu deze problemen de baas wordt en je achteraf zelfs sterker in je schoenen kunt staan. Je zal ontdekken dat deze kennis niet alleen jezelf, maar ook jouw bedrijf, gezin en vriendenkring een stuk sterker zal maken.

Vooraf inschrijven is niet verplicht, maar om organisatorische redenen voor ons wel praktisch. Dit kan via sociaalhuis@ocmwtielt.be of telefonisch op nummer 051/40 90 52.

De reeks staat open voor alle Tieltse land- en tuinbouwersvrouwen en gaat door in het Sociaal Huis Tielt, Deken Darraslaan 60, 8700 Tielt.

De sessies worden gegeven door psychologe Isabel Depestel, die reeds jarenland vertrouwd is met de land- en tuinbouwsector en dus heel wat voeling heeft met het dagdagelijks reilen en zeilen op een land- of tuinbouwbedrijf. De kosten worden gedragen door OCMW/Sociaal Huis Tielt en de workshops zijn voor de deelnemers bijgevolg volledig gratis.

We hopen jullie talrijk te mogen verwelkomen!

Voor wie wil, is er aansluitend op de sessie mogelijkheid tot even napraten met een drankje of individuele vraagstelling.

In een volgende fase leiden we een aantal boerenfans op om een brug te slaan tussen de sociale kaart en de landbouwsector. Hierover volgt later meer informatie.

Download de uitnodiging