Levende bibliotheek

26-04-2018 17:00 - 20:00
Bibliotheek Pittem
Address: Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem

Op donderdag 26 april 2018 organiseert de bibliotheek van Pittem samen met Kliniek St-Jozef en de VVGG een levende bibliotheek!

De Levende bibliotheek is een ontmoetingsevenement dat je in gesprek brengt met levende boeken. Dit zijn medewerkers en ex-patiënten van Kliniek Sint-Jozef. Mensen, zoals jij en ik, met een inspirerend verhaal. Je kan er met hen vrijuit in gesprek gaan over hoop, verlies, veerkracht en (psychische) kwetsbaarheid. Je ontdekt dat het mogelijk is om er weer bovenop te raken, met vallen en opstaan en met goede ondersteuning. Met dit initiatief hopen we vooroordelen weg te nemen en taboes te doorbreken.

Vooraf

Elk Levend Boek maakte een kaft met een samenvatting van zijn of haar verhaal. Als een verhaal je aanspreekt kan je online een afspraak met je favoriet Levend Boek reserveren: www.sintjozefpittem.be/openboek.

De dag zelf

Ook de dag zelf vind je in onze catalogus een overzicht van alle aanwezige Levende Boeken. Als ontlener ontmoet je tijdens een gesprek van ongeveer een half uur het Levend Boek; de mens achter de flap. De bibliothecaris van de Levende Bibliotheek leidt dit alles in goede banen. Fijn om te weten: de toegang is gratis.

Meer info

Voor meer informatie kan je terecht bij Thomas Dhondt (afdelingshoofd eenheid psychosociale revalidatie en volwassenen kortverblijf), thomas.dhondt@sjp.be en bij Inge Maes (ervaringswerker), inge.maes@sjp.be