EOS vertelt het verhaal van de Vlaamse appel

Net zoals het dat eerder al deed met de koe en het varken neemt het wetenschapstijdschrift EOS nu de levenscyclus van de appel onder de loep. Appelbomen groeien bijna wereldwijd en zijn de meest voorkomende fruitbomen in Europa. Toch is het China dat de meeste appels produceert. 45 procent van de verkochte appels in ons land is een Jonagold, al is de ingevoerde Pink Lady aan ee...
Lees meer

Franse documentaire schetst aangrijpend boerenportret

Op Canvas was zondagavond de Franse documentaire ‘Les fils de la terre’ te zien. Documentairemaker Edouard Bergeon grijpt de kijkers meteen naar de keel: “Mijn vader was landbouwer, net als zijn vader, zijn grootvader en zijn overgrootvader. Mijn vader was landbouwer en is daaraan gestorven. Hij pleegde zelfmoord.” Wijziging 21/8/2017 De documentaire kan niet meer via de VRT ...
Lees meer

Tele-Onthaal antwoordt

Wie wil beginnen met iets nieuws op het bedrijf doet er goed aan zoveel mogelijk advies in te winnen. Niemand vindt het een schande om dit te doen. Als je hulp en bijstand nodig hebt voor het invullen van aangiftes en voor beter begrip van wetgeving, dan kan je terecht bij je servicebureau of het dienstbetoon van je vakvereniging. Dat is meer dan normaal. Als het dagelijks be...
Lees meer

Centrum voor Algemeen Welzijnswerk

Medewerkers CAW
Wie wil beginnen met iets nieuws op het bedrijf doet er goed aan zoveel mogelijk advies in te winnen. Niemand vindt het een schande om dit te doen. Als je hulp en bijstand nodig hebt voor het invullen van aangiftes en voor beter begrip van wetgeving dan kan je naar je servicebureau of naar het dienstbetoon van je vakvereniging. Dat is meer dan normaal. Als het dagelijks bed...
Lees meer

Van big tot bord

Het wetenschapsmagazine EOS zet de reeks voort waarin het uitzoekt welke weg voeding aflegt voor het op ons bord belandt. Voor varkensvlees begint het allemaal op het vermeerderingsbedrijf, waar een big ter wereld komt met gemiddeld 9 tot 13 broers en zussen. Dat big groeit in zes à zeven maanden uit tot een slachtrijp vleesvarken van 115 kilogram. Door een hoog vleesrendement ...
Lees meer

Volg de melkweg

Onder de noemer EOS Tracé graaft wetenschapsblad EOS naar de herkomst van onze voeding. Voor melk ontdek je online welke weg die aflegt tot in onze koelkast en wat de impact ervan is op het milieu, de koe zelf en onze gezondheid. Dat wordt heel feitelijk aangepakt, maar naar de milieu-impact van melk wordt wel kritisch gekeken. Koeien zijn net als andere warmbloedigen geen zuin...
Lees meer